Når foråret banker på døren, og varmen er på vej betyder det, at dine gæster igen kan nyde maden under åben himmel
Vi har taget vores nye MSC Fish ‘n’ Chips med på en digital rundtur i sommerlandskabet for at teste dem – på havnecaféen, på festivalen, til sommerfester, i strandkiosken, i kantinen, til byfesten, i food trucken.
Og resultatet? Et fantastisk match til alle forårs- og sommerarrangementer!
Det behøver ikke altid at være den klassiske sauce tartare, der akkompagnerer vores Fish ‘n’ Chips. Her er vores bud på en række friske og spændende dip’er, der kan give jeres gæsters smagsløg en ny oplevelse.
Kickstart udesæsonen, og gør sommeren uforglemmelig for dine gæster!
KULINAs Fish'n' Chips
Er du på udkig efter nye, spændende tilføjelser til din menu?
Rødbede hummus
INGREDIENSER:
1 ½ dl tørrede kikærter (eller en dåse på 425 g)
Saften og revet skal fra 1-2 økologiske citroner
1,2 dl tahini (sesampasta)
2 ½ dl ristede rødbeder, skåret i tern
1-2 fed hvidløg, knust
2-2 ½ dl olivenolie
0,8 dl iskoldt vand
Salt og peber efter smag
FREMGANGSMÅDE:
Forbered kikærterne: Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de koges i 1-3 timer, indtil de er meget bløde. For dåsekikærter, kog dem i 15 minutter for at blødgøre dem yderligere.
Bag rødbederne: Pak rødbederne ind i folie og bag ved 175°C i 45-60 minutter. Lad dem køle let af, pil skindet af og skær dem i tern.
Blend hummusen: Blend de varme kikærter og de lune, bagte rødbeder sammen med citronsaft og -skal, tahini, hvidløg, salt og peber i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie langsomt, og juster konsistensen med koldt vand alt efter, hvor flydende, du ønsker hummusen.
AVOKADOCREME
INGREDIENSER:
⅓ dl græsk yoghurt
2 modne avocadoer, udstenede og skrællede
2 spsk friskpresset citronsaft
¼ tsk dijonsennep
1 fed hvidløg, knust
¼ tsk salt
2 spsk frisk dild
FREMGANGSMÅDE:
Blend dippen: I en foodprocessor kombineres yoghurt, avocadoer, citronsaft, sennep, hvidløg og salt. Blend indtil det er glat.
Tilsæt dild: Tilsæt dild og pulsér et par gange for at blende det sammen.
Mango salsa blend
INGREDIENSER:
2 modne mangoer, udsetenede og skrællede
1 rød chili (fjern frøene for en mildere salsa)
Saften fra 1 lime
2½ dl vand
1 tsk salt
2 stilke basilikum
FREMGANGSMÅDE:
Blend ingredienserne: I en foodprocessor, kombineres 1½ mango, chili, limesaft, vand og salt. Blend indtil salsaen er glat. Juster konsistensen med mere vand, hvis du ønsker en mere flydende blend.
Tilsæt mango: Skær den resterende mængde mango ud i tern og bland i salsaen.
Tilsæt basilikum: Drys med hakket basilikum.
Wasabi-mayonnaise
INGREDIENSER:
2 dl Mayonnaise
30 g Wasabipasta
Saften fra 1 lime
FREMGANGSMÅDE:
Bland dippen: Bland mayonnaise, wasabipasta og limesaft. Juster evt. styrken med mere eller mindre wasabipasta.
Tilsæt persille: Tilsæt hakket persille og drys med sesamfrø.
Sauce tartare
INGREDIENSER:
1½ dl mayonnaise
½ dl creme fraiche
½ dl syltede agurker
1 spsk løg
2 spsk frisk dild
Saften fra ½ citron
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE:
Hak grøntsagerne: Hak syltede agurker, løg og dild fint.
Bland ingredienserne: Kombiner alle ingredienserne i en skål. Smag til med salt og peber
Smagen forbedres, hvis saucen får lov til at trække i en time eller to.